Initiatiefnemers

De initiatiefnemers

Wat bracht ons ertoe om Mathilde naar Ruurlo te halen? Natuurlijk werden wij geïnspireerd door wat Museum MORE teweeg bracht met zijn komst naar Kasteel Ruurlo. Van heinde en verre kwamen in de afgelopen twee jaren enkele honderdduizenden naar Ruurlo. Carel Willink bleek springlevend in de beleving van heel veel liefhebbers van realistische kunst. Voor iets unieks blijkt de Achterhoek dichtbij!

Kwaliteit

Wij beogen niet de museale kwaliteit in de schilderkunst van Museum MORE te benaderen. Daarvoor zijn niet alleen technische kwaliteiten van belang, maar vernieuwingseisen zijn van minstens even groot belang. Daar heb je een andere deskundigheid voor nodig. Wat wij beogen is het organiseren van exposities die een goede technische kwaliteit hebben. Wij hebben zowel kunstenaars uit de schilderkunst als uit de 3D-kunst benaderd. We hebben ons hierbij laten adviseren door professionele kunstenaars.

Toekomst

Onze droom is dat we jaarlijks zo’n bijzondere expositie in Ruurlo gaan organiseren. In ons meerjarenplan met de titel ‘In het voetspoor van Willink’ zijn daarvoor de hoofdlijnen geschilderd. Als onze droom uitkomt, is de expositie met Mathilde in de hoofdrol slechts de eerste stap in dat spoor. Wij hebben ons laten inspireren door Mathilde. Niet om te kopiëren wat er al is, maar ook door naar andere en nieuwe weergaven te kijken, zowel in de schilderkunst als de 3D-kunst. In de expositie ziet u bijzondere, nog niet bestaande werken geïnspireerd op Mathilde.

Ruurlo

In Ruurlo. Inderdaad, een dorp in de Achterhoek. Wij denken dat mede door de komst van Museum MORE / Kasteel Ruurlo wij in Ruurlo de potentie hebben om het dorp te laten groeien naar de status van een ‘kunstdorp’. Met ons initiatief laten we zien dat het kan. Onze galerie De Smidse is tijdelijk. Maar waarom wordt het niet definitief een galerie waar de vele bezoekers die Ruurlo jaarlijks trekt, graag naartoe gaan? Wie smeedt het ijzer nu het heet is?

Dank

Wij danken allen die hebben bijgedragen aan deze bijzondere expositie, in geld en in natura. Maar onze dank gaat vooral uit naar de kunstenaars die met hun inbreng gezorgd hebben voor een eerbetoon aan Mathilde waar we met z’n allen trots op zijn!

Initiatiefnemers ‘Mathilde in Ruurlo’,

Sven Bonsel
Peter van der Heij
Joop Huisman
Rob Teunissen
René Swienink / Wim Slotboom

Joop Huisman, Wim Slotboom, Sven Bonsel, Peter van der Heij, Rob Teunissen
Terug naar boven