In Ruurlo

Mathilde in Ruurlo

In Museum MORE / Kasteel Ruurlo is een ruime collectie van realistisch schilder Carel Willink te bewonderen. Vaak is daarin een hoofdrol weggelegd voor Mathilde, zijn muze.
Sinds de opening van dit museum in juni 2017 hebben enkele honderdduizenden Kasteel Ruurlo bezocht. Dagelijks stromen de bezoekers naar dit bijzondere museum in het met liefde gerestaureerde kasteel, gesitueerd in een park dat op zichzelf al een bezoek waard is.
De komst van Museum MORE / Kasteel Ruurlo heeft meerdere initiatieven los gemaakt. Geleidelijk lijkt het dorp Ruurlo zich te ontwikkelen tot een plaats met veel aandacht voor de kunsten.

26 kunstenaars

Een aantal kunstliefhebbers, geïnspireerd door de bijzondere betekenis van Mathilde Willink, heeft hedendaagse realistisch kunstenaars uitgenodigd om – in de voetsporen van Carel Willink - te laten zien hoe Muze Mathilde hen ook vandaag nog inspireert. De kunstenaars presenteren werk van hoog niveau in galerie De Smidse en in de Dorpskerk van Ruurlo.

Fong Leng

Wie Mathilde Willink zegt, zegt Fong Leng. Wij zijn dan ook heel blij met de bijdragen van Fong Leng, die speciaal voor deze expositie een aantal creaties die herinneren aan Mathilde, heeft uitgezocht. Klik hier voor meer informatie.

Galerie in het centrum

Expositie Mathilde - van muze tot mythe - in het centrum van Ruurlo staat los van Museum MORE. Dat beide in Ruurlo zijn, is natuurlijk geen toeval. De expositie is te vinden in de speciaal daarvoor ingerichte galerie De Smidse in het centrum van het dorp. Honderd meter verderop staat de 12 eeuwen oude Dorpskerk, waarvan recentelijk het interieur ingrijpend is verbouwd. De Expositie Mathilde maakt naast de galerie dankbaar gebruik van de mogelijkheden die er na de verbouwing in de Dorpskerk zijn.

LET OP:
De Expositie Mathilde in Ruurlo is dus niet in Museum MORE / Kasteel Ruurlo, maar in galerie De Smidse en de Dorpskerk, in het centrum van het dorp.

Foto: Louis Swart