Expositie ‘Mathilde in Ruurlo’ verlengd tot 6 juli

De belangstelling voor de expositie ‘Mathilde – van muze tot mythe – in Ruurlo’ is zo groot, dat de organisatie de sluitingsdatum heeft verplaatst van 22 juni naar 6 juli. In de eerste vier weken telde de expositie meer dan 1600 betalende bezoekers, hierbij niet geteld de 150 bezoekers tijdens de opening en de bezoekers onder de 18 jaar.

Op de expositie tonen 26 kunstenaars in totaal 60 schilderijen en 20 beelden. Rond 30 procent van de kunstwerken heeft Mathilde Willink als thema. Het is verrassend te zien hoe verschillend de kunstenaars – afkomstig uit heel Nederland en zelfs uit het buitenland – dit thema hebben vertaald naar vaak indrukwekkende schilderijen en beelden. Fong-Leng – de boezemvriendin van Mathilde – vulde dit aan met haar kunstwerken. Nooit eerder pakte Fong-Leng zo groots uit en waarschijnlijk is dit ook meteen de laatste keer dat zij met zoveel werk naar een expositie ergens in het land gaat.

De opening van de expositie op 10 mei werd bijgewoond door zo’n 150 personen. Na het eerste weekend waren er al meer dan 300 belangstellenden geweest. Vanaf dat moment is er sprake van een gestage stroom aan bezoekers. Nu blijkt de oorspronkelijke openingstermijn van zes weken tekort om alle belangstellenden de mogelijkheid tot een bezoek te bieden. Daarom is gekozen voor een verlenging met twee weken. De laatste expositiedag wordt hiermee zaterdag 6 juli.
Helaas is tijdens de verlenging het drieluik in de Dorpskerk niet te zien; er waren al afspraken voor expositie van dit werk in een andere plaats.

De expositie is dagelijks geopend tussen 11.00 en 17.00 uur, behalve op maandag. Op Tweede pinksterdag, maandag 10 juni, is de expositie echter wel geopend, zowel in galerie De Smidse als in de Dorpskerk (tot 22 juni). Het werk van kunstenares Fong-Leng is te bewonderen in de etalages van Teunissen Mode (naast de Dorpskerk).