PERSBERICHT d.d. 17 april 2019

Donateurs maken expositie ‘Mathilde’ mogelijk

RUURLO – Met een cheque van vijfduizend euro levert Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek een belangrijke bijdrage aan de expositie ‘Mathilde in Ruurlo’. De organisatoren ervaren een brede belangstelling voor dit evenement. Die blijkt onder meer uit de financiële bijdragen en (gratis) diensten die worden aangeboden.

Sven Bonsel, binnen de initiatiefgroep ‘Mathilde in Ruurlo’ verantwoordelijk voor de financiën, merkt duidelijk, dat het idee om Ruurlo met deze expositie een zetje te geven in de richting van een ‘kunstdorp’ enthousiast wordt ontvangen. “De partijen met wie ik praat begrijpen dat we Ruurlo actief op de kaart moeten zetten als we de voorzieningen in ons dorp op peil willen houden. Zij zien het belang van deze expositie, niet alleen voor Ruurlo, maar voor de hele Achterhoek. Lisman BV, de eigenaar van het winkelpand dat we momenteel ombouwen naar een kunstgalerie (voorheen De Marskramer), stelt het pand tegen een geringe vergoeding ter beschikking. De aankleding en inrichting van de galerie wordt voor een belangrijk deel in natura geschonken. De website wordt tegen een vriendenprijs gerealiseerd. In totaal zijn er wel 15 bedrijven en organisaties die het mogelijk hebben gemaakt dat wij de expositie met een sluitende begroting kunnen organiseren. Ze staan op onze website vermeld onder het kopje ‘Met dank aan…’. ”

Kunstenaars
Joop Huisman, de ‘geestelijk vader’ van de expositie is niet alleen blij met al deze materiële hulp, maar vooral ook met het enthousiasme bij de kunstenaars die ervoor zorgen dat op de expositie straks zo’n 80 – vaak unieke, speciaal voor deze expositie gemaakte – schilderijen en beelden te zien zijn. “Kunst van hoog niveau”, zegt Huisman, “we hebben de lat echt hoog gelegd. Een aantal kunstenaars kwam niet door de selectie. Je moet ‘Mathilde in Ruurlo’ dan ook als een landelijke expositie zien. Dat zal straks ongetwijfeld blijken uit de belangstelling vanuit het hele land.”

Drie locaties
‘Mathilde in Ruurlo’ kent drie locaties. Galerie De Smidse is de hoofdlocatie met zo’n 80 kunstwerken. Hier is ook de kaartverkoop (vijf euro per persoon). In de Dorpskerk (gratis entree) komt een prachtig drieluik van 3,50 x 2,50 meter over het leven van Mathilde. De etalage van Teunissen Mode wordt ingericht door Fong-Leng met bijzondere modecreaties. De expositie is van 11 mei t/m 22 juni. Galerie De Smidse en de Dorpskerk zijn dagelijks (behalve op maandag) geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De creaties van Fong-Leng zijn 24 uur per dag en zeven dagen in de week te bewonderen.

Laurens Stapelbroek van Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek overhandigt een cheque ter waarde van vijfduizend euro aan Joop Huisman voor de deur van galerie De Smidse.
Terug naar boven