PERSBERICHT

Creaties van Fong-Leng geven expositie ‘Mathilde – van muze tot mythe – in Ruurlo’ extra dimensie
RUURLO – Van 11 mei t/m 22 juni staat Mathilde Willink centraal op een heel bijzonder expositie in Ruurlo. Een groot aantal kunstenaars heeft zich laten inspireren door Muze Mathilde. De organisatie is bijzonder verheugd dat ook Fong-Leng enkele van haar creaties op deze expositie laat zien.

Mathilde en Fong-Leng waren vriendinnen. Zij inspireerden elkaar. Mathilde, Willink en Fong-Leng vormden een bijzondere drie-eenheid. Mathilde zag zichzelf graag als een levend kunstwerk in de creaties van Fong-Leng. Zij zei daar zelf over: “In een creatie van Fong Leng kan ik eindelijk van mijzelf de vrouw maken die ik werkelijk wil zijn.” Zij kocht 37 van die bijzondere creaties.
De bijdrage van Fong-Leng is een waardevolle aanvulling van de expositie. De schilderijen en beelden van de deelnemende kunstenaars geven samen met de creaties van Fong-Leng een boeiend beeld van hoe hedendaagse kunstenaars zich nog steeds, meer dan 40 jaar na haar dood, laten inspireren door Mathilde. Er is vooral veel nieuw werk te zien, wat de expositie nog meer een uniek karakter geeft. De website www.mathildeinruurlo.nl geeft een goede indruk van wat de bezoekers van de expositie mogen verwachten.
De expositie is te zien in de speciaal hiervoor ingerichte galerie De Smidse en in de Dorpskerk, beide in het centrum van Ruurlo. Dit initiatief staat los van Museum MORE / Kasteel Ruurlo, maar het ligt voor de hand dat velen naar Ruurlo komen om beide te zien.