Marian Merk

Marian Merk

Mathilde Willink was een bekende figuur die ik mij nog goed herinner. Kleurrijk en extravagant. Dit inspireerde mij tot het maken van mijn werk waarin ik probeer haar portret samen met symboliek te laten spreken.

Marian doorliep van 1975 t/m 1978 de kunstacademie in Enschede waar haar leraar Phillip Kouwen haar het streven naar perfectie bijbracht.
Zij werkte tot 1995 vooral aan portretten in aquarel.
In 1995 kwam Marian bij de bekende Nederlandse kunstschilder Cornelis le Mair terecht en volgde bij hem 15 jaar zijn masterclasses .
Door hem kwam ze in aanraking met de traditioneel ambachtelijke techniek in olieverf.
Daarna deed ze haar kennis verder op bij de landschapschilder Alexander Savin tijdens de schaarse momenten dat deze Russische kunstschilder in Nederland was.

Contrary – 60 x 80 cm

In 2011 werd Marian gevraagd voor het programma ‘Sterren op het doek’ waar zij Anne Wil Blankers heeft geportretteerd.
Bij de Amerikaans-Mexicaanse kunstenares Teresa Oaxaca volgde zij in 2017 een masterclass en staat er voor 2019 nogmaals een week bij haar in de planning.

In 2001 richtte Marian haar schildersschool op waar zij sindsdien lesgeeft in de traditioneel ambachtelijke techniek in olieverf.
Marian heeft als stelregel: absorbeer zoveel mogelijk kennis van degene die lesgeeft en gebruik dat wat je wilt in je eigen werk.

www.marianmerk.nl


Ander werk van Marian Merk: