Gert Lambert

Gert Lambert

“Ik ben altijd een onderzoeker geweest: ik bestudeer mijn onderwerp tot in detail en ontdek daarbij steeds een nieuwe ‘laag’. Ik word er eigenlijk ook altijd een beetje verliefd op. Het is de schoonheid die ik er in ontdek, die me ook vaak ontroert. Ik denk dat deze intensiteit in mijn manier van benaderen, het werk zijn karakter en kwaliteit geeft.”

Gert Lambert (Drachten, 1962) studeerde van 1980-85 grafisch ontwerpen aan de Academie voor Beeldende Kunsten (CABK, Kampen). Na een carrière als grafisch ontwerper, adviseur, auteur en onderzoeker, besloot hij in 2013 het roer om te gooien. Sindsdien richt hij zich op zijn oorspronkelijke passie: schilderen en tekenen. Hij beschouwt zich daarin min of meer autodidact.

Hommage aan Carel Willink en zijn muze (Mathilde)

Lambert schildert in opdracht mens- en dierportretten en daarnaast ook vrije ‘karakterstudies’ en naakten. In zijn werk vormt schoonheid het uitgangspunt, maar ook het zo realistisch mogelijk weergeven van het onderwerp. Hij maakt daarbij gebruik van de klassieke schildertechnieken. Belangrijke inspiratiebronnen zijn schilders uit de Renaissance w.o. Holbein, maar ook de 20e-eeuwse Florentijnse schilder Annigoni.
Lambert woont en werkt afwisselend in de Bourgogne en in Den Haag.

www.atelier-lambert.nl

Ander werk van Gert Lambert (klik op een afbeelding om het gehele schilderij te bekijken):