Edwin van den Dikkenberg

Edwin van den Dikkenberg

Het portret van Mathilde is geschilderd aan de hand van beelden uit het tv-interview met Henk van der Meyden in 1977. Het eerste werk van de vier onder het portret van Mathilde is een klassiek dubbelportret van de dochters van de kunstenaar.

Edwin van den Dikkenberg heeft al sinds zijn jeugd een passie voor tekenen. Al vroeg begint hij met het tekenen van mensen en dieren. Op de middelbare school krijgt hij zijn eerste opdracht voor een portret.
Tijdens zijn werk als architect wordt zijn passie voor tekenen en schilderen sterker. Hij ontwikkelt zich steeds meer als een illustrator, meer nog dan ontwerper/architect. Maar de kennis die hij als architect opdoet, komt hem goed van pas: kennis van kleur, contrast, compositie en oog voor detail blijkt onmisbaar bij het vervaardigen van illustraties en schilderijen.
Edwin maakt al zijn schilderijen in opdracht. Hierbij is het steeds de liefde voor het ambacht die hem drijft. In zijn realistische schilderijen streeft hij naar perfectie en schoonheid en wil hij laten zien dat het met de grootst mogelijke zorg gemaakt is.

Mathilde Willink – olieverf op paneel – 40 x 50 cm

Ander werk van dezelfde beeldend kunstenaar:

www.edwinvandendikkenberg.nl/

Terug naar boven